Risan Och Kayat

 

Risan & Kayat

Stefan Kayat är självlärd multi-instrumentalist från Stockholm med bakgrund i såväl irländsk som nordisk folkmusik. Han har under många år spelat i olika band som O'Ryan's Belt, Jigfoot, Alruna, Korp och Grågylling, och i duokonstellationer med bl.a. Lisa Johansson, Calle Rehbinder och Niklas Nåsander.

Stefans huvudinstrument är olika typer av säckpipor, men han trakterar också bland annat krumhorn, mungiga, övertonsflöjt och mandola.

Risan & Kayat spelar svängigt, lekfullt och på samma gång väldigt kraftfullt; det kraftfulla märks tydligt när de t.ex. spelar en vacker brudmarsch på den ovanliga kombinationen svensk säckpipa och altfiol.

Deras musik tar avstamp i ålderdomliga låtar med modal tonalitet, som de våghalsigt kryddar med nydanade stämspel och arrangemang.

Eftersom både Kayat och Risan spelar många olika instrument blir ljudbilden väldigt omväxlande och spännande. Även sånginslag kan ibland bidra till variationen!

Utöver konserter och dansspelningar håller vi också kurser i låtutlärning, föreläsningar om instrumenten vi spelar på och om vår musik, dess tradition och spelmän osv.

http://uploads.staticjw.com/an/andreasrisan/03-sparve-lille-2.mp3 - Sparve Lille

Mvh Risan & Kayat

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)